Uncategorized

Week 14: Verlies van een unieke klasgenoot

Originele, authentieke, getalenteerde Berend is vorige week volkomen onverwacht overleden. Hij was creatief, superslim, erudiet, behulpzaam, ondeugend, grappig.

Hij verbaasde me iedere dag. Zo was hij het (een hij!) die me een zetje gaf richting het maken van womenintech.blog. Toen ik zocht naar inspirerende boeken van vrouwelijke auteurs appte hij me. “Hee Floor, waar ben je precies naar op zoek qua vrouwelijke inspiratiebronnen? Ik heb een behoorlijk aantal audioboek samenvattingen waarin enkele grote idee├źn uit het boek worden uitgelegd in pak em beet een half uurtje tijd. Sowieso al nuttig op zichzelf staand, en ideaal om te proeven of iets wat is voor je en of ’t de moeite waard is om daar verder in te duiken.” Dus gaf hij me podcasts galore, uit eigen bibliotheek, van Philosophers Notes (“More wisdom in less time”).

Die tip deel ik dus op mijn beurt ook graag met je: kies uit bv Carol S Dweck (Mindset), Byron Katie (Loving What Is), Kelly McConigal (The Willpower Instinct), Mary Elaine Jacobssen (The Gifted Adult) Rosamund Stone Zander (The Art of Possibility), Twyla Tharp (The Creativity Habit). “Byron Katie voelt voor mij als de meest grote naam. Kelly McGonigal sluit het beste aan bij Atomic Habits,” schreef hij er bij.

Berend had een prachtige toekomst als frontend programmeur, maar ook als entertainer, inspirator en vriend. Met zoveel mensen had hij een bijzondere band. We missen je enorm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *