Nog nooit geprogrammeerd?

Wil je eens proberen om een website te maken, dan is wordpress.com een laagdrempelige manier om zelf aan de gang te gaan. Maak een gratis blog en kies uit gratis templates en zet je idee├źn op het internet.

Programmeren: benieuwd?

Er is een wereld aan cursussen beschikbaar. Dus waar moet je beginnen? Ten eerste is het handig om te weten of de IT bij je past.

Ik vond een goed artikel van Code like a Girl over wat je in huis moet hebben om een programmeur te worden. Kortgezegd: je moet houden van uitdagingen, creatieve oplossingen vinden, een engelengeduld hebben en goed kunnen communiceren.

Pathways geeft een maand lang workshops om hands-on de hard skills en soft skills te ontdekken die je in de IT nodig hebt. Dat betekent: je krijgt een introductie in het opzetten van een website (HTML) en het opmaken daarvan (CSS), het functioneel maken van een website (JavaScript). Ook introduceren ze AWS. Maar ook soft skills als ‘leren te leren’ komen aan de orde. Vervolgens maak je kennis met verschillende richtingen en opleidingen.

Uiteraard zijn er online ook heel veel mogelijkheden om te zien of je het iets voor je is.

IT is echt wat voor mij!

Geweldig! Je kunt op verschillende manieren aan je kennis komen:

Volg een opleiding: bijvoorbeeld TechGrounds, zij bieden een opleiding web development, AWS en Salesforce.

Volg online programmeercursussen:

  • Udemy heeft fantastische tools. Ik vond er de cursus Complete web-development bootcamp, voor een prikkie kun je 55 uur video’s volgen waarin front- en backend wordt uitgelegd. Ik waardeer de rustige manier van instructie en de uitdagingen die worden gegeven, waarna een duidelijke uitleg volgt
  • FreeCodeCamp is een zowat onuitputtelijke bron van gratis cursusmateriaal. Plus certificaten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *