Film website project
25 weken programmeren

Week 18: Netflix-clone maken

Dit is een spannend project: in een groep van vier (twee front-enders, twee back-enders) gaan we de site van Netflix namaken. We doen dit in React. We zetten eerst de structuur van een Reactproject op en maken een repository aan in Github en Gitkraken, zodat we al het werk stapsgewijs kunnen maken, goedkeuren en integreren in de eindversie.

We werken in vier sprints: iedere sprint duurt twee weken, tijdens een sprint spreek je de doelstellingen af, plan je de werkzaamheden. De dagelijkse voortgang wordt besproken met en bewaakt door de scrummaster. Yep, that’s me, deze sprint. Ik overleg ook iedere dag met de scrummasters van de drie andere groepen, zodat we bepaalde issues kunnen aankaarten.

Backend bekijkt deze week hoe de website contact kan gaan maken met software die films importeert. Frontenders (daar hoor ik bij) gaan alvast aan de slag met hoe de bezoeker de website kan gaan gebruiken.

Collega K. werkt vlot aan de navigatiebalk, en heeft ook het Netflix logo kunnen verwerken. Ik werk aan de footer, waarin links naar 13 pagina’s staan in vier kolommen; vier sociale media-icoontjes moeten ook gaan linken naar die sites. Wat het interessant maakt is hoe het er op verschillende schermen uit gaat zien (responsive footer). Je kunt kiezen om het met ‘display flex’ of met ‘grid’ te doen. Vooralsnog werk ik met de eerste variant; lukt het niet mooi, dan heb ik nog een week tijd om het in grid voor elkaar te krijgen. Deze sprint lopen we binnen de tijd uit!

ps Benieuwd geworden? Een vergelijkbaar project kun je ook vinden op Freecodecamp

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *